Conferința Națională ARTS

În data de 8 iunie 2017 echipa ASTAL a luat parte la conferința națională organizată de ARTS. Atât ca parteneri dar și ca reprezentanți ai acestei ramuri industriale, compania noastră este direct interesată de temele dezbătute în cadrul acestui eveniment.

Prima parte a conferinței s-a axat pe amenințările noii epoci post-industriale. Dezvoltarea continuă a tehnologiei duce, inevitabil, la transferul unei proporții însemnate a activității umane în mediul online. Asfel, apare necesitatea dezvoltării unor sisteme prin care activitatea din spațiul virtual să fie protejată.

Enzo Peduzzi, președinte Euralarm, împreună cu alți reprezentanți ai domeniului au discutat despre marile provocări contemporane pe care industria echipamentelor de securitate le întâlnește astăzi, și cum pot fi acestea depășite. De asemenea s-a discutat despre nevoia de standardizare a pieței în Europa pentru a garanta un nivel de siguranța unitar și a stimula dezvoltarea unor noi sisteme, mai eficiente și superioare din punct de vedere calitativ.

A doua parte a conferinței s-a axat pe rolul jucat de sistemele antiincendiu moderne în securitatea socială. A fost abordat un topic destul de sensibil, și anume acela al siguranței în caz de incendiu a școlilor și spitalelor din România. S-a urmărit antrenarea mai multor perspective prin consultarea specialiștilor în domeniu precum Narcis Gîja, Director Tehnic al ASTAL Security Technologies, Robert Strugariu, reprezentant IGSU și Mihai Roth, expert verificator. Arhitectul Mihai Negoițescu a avut rolul de a echilibra discuția prin prezentarea realității de facto cu privire la clădirile vechi ce nu permit modificări structurale majore.  

Concluzia generală a fost că există posibilități de îmbunătățire a situației actuale care încă expune populația la situații riscante, însă implementarea acestora necesită mai mult efort din partea autorităților, investiții mai mari precum și o legislație clară, generalizată, care să fie aplicată în aceeași măsură în toate unitățile vizate.

 

Drepturi de autor 2021 POLON-ALFA ROMANIA S.R.L.   TERMENI ŞI CONDIŢII